Friday, May 13, 2011

Ultimul bastion!

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vezi aici:

https://www.toateblogurile.ro/blog/farul-din-carpati-ultimul-bastion%21-11554


                         SENZATIONAL!

O stire de ultima ora!
Incredibil dar adevarat: 
-Romaniei nu i s-a distrus tot ce are!

I s-au distrus capacitatile de productie industriale si agricole, turismul, comertul exterior, i s-a ciuntit trupul si i s-au luat teritorii bogate, apoi i s-au jefuit resursele subsolului si padurile si i-a fost alungata in afara granitelor o parte din forta de munca, dar i-au mai ramas inca o buna parte din resursele umane!
Nu lasati sa fie distruse si ele, este tot ce mai avem!



....................................................................................

Spiritul uman evoluat poate sa fie salvatorul natiunii!
Valorile umane autentice, multi oameni cu pregatire si experienta profesionala asteapta sa li se permita sa-si aduca aportul pentru ca Romania sa fie asezata pe un loc fruntas in randul tarilor europene!

Farul din Carpati, spiritul national!
Farul este acest popor care este aici in spatiul Carpato-Dunarean din cele mai vechi timpuri, iar lumina farului este SPIRITUL poporului acestuia.  
Acest popor inca mai are multe valori autentice, insa pentru ca nu li se acorda atentie si nu se ocupa nimeni ca sa fie descoperite si sa straluceasca, se impune ca fiecare dintre noi sa se cerceteze cu mare atentie ca sa-si descopere singur aptitudinile, apoi sa le dezvolte prin studiu si munca, sa le faca cunoscute si sa le puna in slujba comunitatii sociale din care face parte si a tarii noastre.

Eu am gasit un OM pe care am putut sa-l studiez in timp.

Dupa ce i-am studiat cu multa atentie toate cotloanele mintii si sufletului, am descoperit un OM deosebit care iese din tiparul multora dintre contemporanii nostri prin faptul ca are o atitudine total opusa acestora si astfel se preocupa in mod paradoxal de binele general si nu de cel personal, el alaturi de multi altii ca el lumineaza ca si un far printr-un spirit elevat in intunericul Romaniei si cu totii impreuna dezvaluie personalitati puternice, multilateral dezvoltate, care uimesc pe masura ce afli mai multe despre munca lor; pentru ca lumina spirituala a acestor deschizatori de drumuri sa fie suficient de puternica incat sa produca efecte pozitive trebuie sa ne straduim cu totii in mod permanent ca sa ne descoperim valorile autentice nationale, sa le promovam si pentru binele social general, sa le utilizam experienta si cunostintele acumulate.

Acest om la care ma refer ca si la un deschizator de drumuri noi este doar unul dintre multele spirite creatoare romanesti, valori marginalizate, uitate in anonimatul cotidian si neutilizate!

Un om simplu si modest, nu are bani, are insa un spirit evoluat, un suflet plin de sensibilitate, iubire si empatie, un caracter frumos, persuasiv si integru, are demnitate si coloana vertebrala, este corect, cinstit, cumpatat cu o personalitate complexa si elevata care nu a facut compromisuri si nu s-a repezit la ciolan ori la cascaval cu lacomia caracteristica multor personaje negative si binecunoscute din spatiul nostru mioritic ca sa adune avere calcand in picioare legi, oameni si principii, ci si-a pus munca, energia, priceperea si timpul sau pretios in slujba semenilor sai pentru dezvoltarea tehnico-industriala a tarii, prosperitatea economica generala si progresul social, un ecologist convins care desfasoara de cca. 35 de ani o activitate de cercetare pe cont propriu, pe rezervele sale financiare, pentru elaborarea si promovarea de tehnologii noi alternative-ecologice, care utilizeaza surse de energie regenerabile, prietenoase-verzi-nepoluante pentru protejarea mediului inconjurator, pentru ca sa avem o planeta mai curata, mai frumoasa si pentru sanatatea oamenilor.

Un suflet de artist, o persoana creativa atat in domeniul tehnic cat si in domeniile: artei grafice, picturii, artei fotografice, muzicii, scrierilor de psihanaliza sociala, promovarii de imagine si de materiale multimedia pe internet, de tipul celor scrise, audio-vizuale precum muzica, imagini procesate digital, pictoriale si video, care militeaza activ online pentru schimbarea actualei mentalitati umane gresite de situare a banului mai presus de spirit, mentalitate care conduce la dezumanizarea individului in goana sa dupa inavutirea cu orice pret chiar si cu acela de a calca peste cadavre, cat si pentru schimbarea atitudinii de indolenta fata de tot ce ne inconjoara si inlocuirea acestor plagi sociale distructive cu unele constructive.



.....................................................................................

Un bun cercetator, psiholog, sociolog, economist, organizator si manager, un om care alaturi de multi altii ca si el poate sa schimbe actuala situatie social-economica dezastruasa a tarii in bine.
El sustine ca spiritul trebuie situat deasupra banului si resursele umane deasupra resurselor materiale pentru ca inteligenta creatoare a omului este cea mai scumpa marfa, iar MARETIA unei NATIUNI este data de SPIRITUALITATEA EI!

Nu greseste deloc cand afirma ca trebuie sa ne preocupam mai mult de spirit decat de avere, pentru ca spiritul este cel care creaza valorile materiale si cultural-artistice, pentru ca imaginea unei tari este ca si o oglinda in care se oglindeste spiritualitatea ei.
El afirma ca sunt cunoscute aspectele urmatoare:
-Nu banul dezvolta economic si conduce la prosperitate si progres social ci spiritul uman si competenta profesionala!
-Nu banul face OMUL ci OMUL face banul!
Cine crede ca fericirea este data de bani si de putere se inseala amarnic, deoarece cu cat ai mai multi bani si o putere mai mare, cu atat esti mai izolat, mai singur si mai nefericit.
-Fericirea o da doar iubirea, iar iubirea nu se cumpara cu bani si nici nu ingenuncheaza in fata puterii, ea se obtine cu sufletul!

El nu este un personaj fals si ipocrit, el a demonstrat ca nu-si incalca principiile prin aceea ca nu s-a preocupat sa alerge dupa bani si ca atare nu are venituri lunare constante de cca. 15 ani, pentru ca in tot acest timp s-a preocupat in mod voluntar fara plata, ca sa gaseasca solutii tehnice eficiente pentru cresterea economica a tarii si a nivelului de trai al populatiei.
Un inginer specialist in probleme de energetica cu un grad inalt de tehnicitate, care are o experienta practica bogata in multe alte domenii de activitate, un exemplu demn de urmat.



.....................................................................................

Omul acesta si-a pus munca sa in slujba unui ideal cat se poate de nobil si anume acela de imbunatatire a conditiilor de munca si de trai in Romania, pentru ca toti romanii sa traiasca aici la ei acasa la fel de bine ca si in Elvetia, Austria sau Suedia, pentru ca toti cetatenii Romaniei sa-si poata realiza aspiratiile cele mai inalte, el stie ce trebuie sa facem in acest sens, dar mai ales trebuie retinut faptul ca nu vrea sa fie Presedinte, Ministru sau Parlamentar ci doar sa fie util comunitatii sale sociale.

Incepand cu anul 1996 acest om a batut la toate usile, de la Asociatii si Organizatii la Institutii de Stat, de la Primaria Municipiului Bucuresti, la Guvernele si la toti Presedintii Romaniei aflati in exercitiu, si a Oferit o Propunere de Proiect Economic pentru Dezvoltarea rapida a Romaniei, apoi a trimis scrisori de intentie pentru cooperare economica pentru dezvoltarea Romaniei pornind de la firme mici, pana la cele mai mari firme din tara, in continuare a trimis scrisori de intentie pentru cooperare economica pentru elaborarea si promovarea de solutii tehnice nepoluante si pornind cu mesaje transmise catre firme mari din lumea intreaga si Organizatii, Comisii Europene, sau Banca Mondiala, ori catre toate Ambasadele de la Bucuresti, a ajuns sa transmita mesaje si oferte de solutii tehnice noi pentru protejarea mediului inconjurator, sau de pace si buna cooperare economica intre popoare, pana la Casa Alba din Washington, insa fara ca cineva din tara sa faca demersuri de cooperare in sensul celor precizate mai sus, iar din afara a fost remarcat si contactat doar de stafurile liderilor de la Casa Alba, George W. Bush si Barack Hussein Obama, ale Vicepresedintilor USA, Al Gore si Joe Biden, ale Secretarului de Stat Hillary Rodham Clinton incepand din timpul campaniei sale electorale pentru Presedintia USA si pana in prezent, de stafurile lui Sir Richard Branson din Marea Britanie, fondator, presedinte si patron al Grupului de Companii Internationale Virgin LTD, si de alte personalitati de prestigiu mondial cu care a stabilit un contact permanent pe tematica enuntata.

Acum prin intermediul internetului acest om perseverent bate direct la usile tuturor romanilor si le propune sa se implice activ in viata sociala:
-da, noi putem sa ne schimbam viata in bine, trebuie doar sa vrem sa ne implicam si sa promovam de acum inainte valorile umane care creaza si aduc bunastarea in casele oamenilor, nu asa cum am procedat si inca mai procedam in prezent promovand non-valorile care distrug si aduc saracia in tara!
Primul pas pe care se impune sa-l facem este implicarea vointei cetatenesti prin difuzarea pe internet a acestui mesaj, pentru depistarea, dezvoltarea, promovarea si utilizarea la un nivel superior a valorilor umane nationale.



....................................................................................

Raul trebuie oprit pana nu se va generaliza si va trece de ULTIMUL BASTION, pentru ca atunci nu va mai putea fi oprit!
Cine este acest ultim bastion?
Daca eu sunt doar un simplu mesager, atunci draga cititorule ULTIMUL BASTION esti chiar TU!,
-Nu-ti vinde sufletul si constiinta pentru bani,
nu-ti murdari mainile cu sange pentru putere si avere!

Asa ca opreste raul sa nu se transmita mai departe!

Omul le face pe toate, bune sau rele si societatea in care traieste, omul o construieste dupa chipul si asemanarea sa.
Daca traim rau in comunitatea noastra sociala inseamna ca omul ca si membru al comunitatii este rau si fiecare natiune are la un moment dat conducatorii pe care-i merita si care o reprezinta din punct de vedere spiritual si moral.
Conducatorii nostri sunt alesi dintre noi si ca atare ei sunt la fel ca si noi, buni sau rai!
Schimbarea este in noi, iar daca vrem sa schimbam lumea in bine atunci in mod obligatoriu trebuie sa ne schimbam mai intai pe noi si astfel daca fiecare dintre noi, adica eu, tu si ceilalti ne vom preocupa sa ne schimbam doar pe noi in bine si chiar ne vom schimba peste noapte in bine, atunci imediat Romania si viata noastra a tuturor oamenilor de pe aceste meleaguri, de la saraci la bogati, se va schimba in bine!
Nu este nevoie de o noua revolutie sangeroasa in strada ci doar de una la interiorul omului pentru imbunatatirea calitatii factorului uman actual!
Desteapta-te romane!

Cine este acest om despre care am scris mai sus si care nu se incadreaza in tipar pentru ca este altfel decat multi altii dintre conationalii sai?
Omul asta sunt chiar eu, iar ca mine si chiar mai capabili si mai energici am convingerea ca exista inca multi romani, trebuie doar descoperiti si utilizati pentru binele acestui popor saracit si obidit!
Cum l-am gasit pe acest om care salasuieste in mine?
L-am descoperit prin introspectie, vointa si multa munca, asa ca va recomand acum si voua sa-mi urmati exemplul si ca atare sa va descoperiti aptitudinile, sa le dezvoltati, apoi sa va faceti cunoscute posibilitatile, munca prestata si experienta acumulata, dar mai ales sa actionati cu fermitate pentru trezirea Constiintei Nationale si pentru redefinirea notiunii de Demnitate Nationala, pentru ca nu suntem cu totii o turma fricoasa de oi ci suntem lupi dacici neanfricati.

In finalul expunerii mele doresc sa-ti spun ca TU draga cititorule esti un om deosebit, puternic si plin de calitati, incearca numai sa schimbi lumea si vei reusi, apoi te vei simti mult mai bine in noua lume creata de tine, ancorand in spatiul real pornind de la spatiul virtual, insa nu uita ca schimbarea generala incepe cu cea personala.
Pare atat de greu si totusi este atat de simplu sa ne schimbam fiecare dintre noi in bine si scanteia care se va produce sa declanseze un foc purificator al reformei spirituale si al renasterii nationale.

Mai multe detalii poti sa afli navigand pe internet si deschizand toate linkurile postate pe bloguri, pornind de la blogul acesta:
http://batranulcuparulnins.blogspot.com/2011/05/un-sat-uitat-de-lume.html


Despre activitatea mea poti sa vezi aici:
http://sistemulpopulardaciaphoenix.blogspot.ro/2015/12/despre-mine-si-initiativa-mea.html
 


Hai ca se poate,
sa vedem numai romani fericiti aici la noi acasa! 

 

Webmaster: Justinian Ion Cioroianu


Nota: Din motive de modestie si bun simt am ezitat mult timp  pana am postat acest blog in care ma autocaracterizez si prezint o parte din munca mea, insa modestia daca este prost inteleasa poate sa fie un defect si o piedica in procesul cunoasterii, al dezvoltarii economice si al progresului social, asa ca in conditiile actuale in care sistemul nostru social nu-si descopera si promoveaza valorile, consider ca este de datoria fiecarui cetatean roman sa-si faca cunoscute calitatile, opiniile, munca si intentiile ca sa fie util tarii sale si poporului din care face parte.


No comments:

Post a Comment